PepsiCo


A céget 1965-ban alapította 3 üzletember.

A cég alapvetően fogyasztási cikkekkel foglalkozik. Italokkal, Snackekkel.

Leghíresebb termékei: Pepsi, Sunny Delight, Gatorade, Tropicana, Mountan Dew,  Mirinda, 7 Up, Lipton, Lay’s, Cheetos  és Starbucks kávék különböző fajtái.

Története:

kb. 1 évszázada, egy észak-karolinai patikában Caleb Bradham alkotta meg a Pepsi- Cola receptjét. Herman W. Lay memphisi otthonában sütögette a chipsét, különleges receptje szerint, majd azt elkezdte árusítani és hatalmas népszerűségnek örvendett.  Ugyanígy a kukoricachips feltalálója Elmer Doolin is elkezdte árusítani termékét. Ez a 3 vállalkozás, több évtizedig egymástól függetlenül működtek, majd 1961-ben a Frito Company és a H. W. Lay’s Company egyesült, és létrejött a Frito-Lay’s. 4 évre rá, 1965-ben beleolvadt a Pepsi- Cola is, és létrejött egy igazi élelmiszeripari óriás, a PepsiCo. Az azóta eltelt kb. 40 év alatt ez a cég csak úgy szárnyalt felfelé. 2000-ben megvásárolta a Gatorade sportitalt, és a világ legnépszerűbb sportitalává tette. Ugyancsak hatalmas előnye van a világ gyümölcslé gyártó cégek között, hiszen a Tropicana a világ legnépszerűbb leve. Lipton Ice Tea meg a jeges teák piacán tarol.

1997-ig tulajdonában volt a Pizza Hut, a KFC és a Taco Bell. Majd ezeket a gyorsétterem láncokat kiszervezték és Tricon Global Restaurants néven új céget alapítottak. ( Ez ma már Yum! Brands)

A céget jelenleg Indra K. Nooyi elnök vezeti.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: