Doktor Ház…


Hát igen. A jó öreg House. Ez a fiatalok között a második legnépszerűbb sorozat. Szükségszerűnek érzem, hogy írjak pár sort.

A sorozat 2004-ben debütált a FOX csatornán. A sorozat műfaja dráma. A jelentek többsége egy kórházban van. Ez azt hiszem egyértelmű.

Itthon 2006-ban kezdte el sugározni a TV2.A sorozatot David Shore és Paul Attansio jegyzi. A sorozat főszereplője Dr. Gregory House, egy zseniális orvos-diagnoszta a Princeton‑Plainsboro Egyetemi Kórházban.  House egy zárkózott doktor, aki állandóan összeveszik főnöknőjével Cuddy-val (Lisa Edelstein), kioktatja tanoncait, vagy esetleg megvicceli egyetlen barátját, Wilsont (Robert Sean Leonard).

A sorozat ki van hegyezve a különleges esetekig, a megfejthetetlen talányokra, a titokzatos betegségekre.  Általában egy rész felépítése az, hogy behoznak egy beteget, nem tudják mi a baja, mindennel telegyógyszerezik, nem hatnak, súlyos állapotba kerül, és ilyenkor House odamegy az utolsó pillanatban, és beledöfi a vakcinát, amely a csodaszérumot tartalmazza, és hopp! Már meg is gyógyult a beteg. Monotonnak hangzik? Annyira nem az.

Rengeteg pozitív kritikákat kapott, és mára már az egyik legnézettebb sorozat.

Most tart a 132. epizódnál.

Összességében ha szereted az elvont, kicsit monoton ámbár vicces sorozatokat, akkor ez neked való. Te LOW.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: