Star Wars: A Klónok Háborúja


George Lucas legújabb alkotása, egy animációs sorozat mely inkább a látványra, mint a sztorira van kiélezve. A sorozat főszereplője Anankin Skywalker, Ahsoka Tano (Anakin taníványa) és Obi-Wan Kenobi. Magyarországon a Cartoon Networkön vetítik, az első évadot 2009 február 8-ától adják.

A sorozatban látványos csatákat láthatunk és több kevésbé fontos, de annál érdekesebb dolgot megmagyaráz a Star Wars univerzumából. A sorozat szereplői nem állandóak, minden részben mások kerülnek előtérbe, bár a történet nagyban Anakinék körül forog. A részekben olyan, a filmen nem szereplő karakterek feltűnnek, mint például Ahsoka Tano, aki Anakin tanítványa (egyenlőre ismeretlen mi lesz vele, miért nem látjuk a harmadik részben), vagy Ventrees, Dooku gróf tanítványa. A jedik-sithek küzdelme mellet a klónok életét, érzelmeit is bemutatja, hogyan dolgozzák fel azt, hogy ők csak feláldozható katonák. A történet a Star Wars második és harmadik epizódja között játszódik, a Galaktikus Köztársaság és Független Rendszerek Konföderáció háborúja alatt.  Rengeteg új bolygót, fajt és karaktert mutat be a sorozat, olyan háttér-információkkal gazdagít bennünket, amellyel a filmben lévő eseményeket könnyeben megértjük.

A sorozatot HD minőségben készítették el, egy rész kb 22 percből áll. George Lucas a sorozatból több, mint száz részt igért, a harmadik évadot idén kezdtél el vetíteni, Magyarországon még csak a második évadot játsszák. Mindenkinek kötelező aki szereti a Star Wars epizódokat és érdeklődik a háttértörténet után.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: