A pszichológus és az alkoholista


Tegnap lehetőséget kaptunk, hogy kisebb csoportokban beszélgessünk egy pszichológussal, és egy ex-alkoholistával. Persze nem egyszerre.

A pszichológus.

Egy kedves nénivel beszélgettünk. A hölgy a foglalkozás elején kiosztott nekünk egy-egy lapot, és azokat kellett kitöltenünk, majd megbeszéltük együtt. A légkör kicsit unalmas volt, sok embert egyáltalán nem érdekelte a téma. Engem sem izgatott nagyon, mert úgy gondolom, hogy a nő nagyon egyhangúan magyarázta ezt az egészet. Nem azt mondom, hogy olyan szörnyű volt, csak lehetett volna egy kicsit érdekesebben is elregélni ezt az egészet. Persze ez csak az én szerény véleményem.

Az alkoholista

Ez már sokkal érdekesebb volt. Leültünk egy körbe. Velünk szemben egy nő, és egy férfi, ő az Anonim Alkoholisták csoportot vezeti, korábban ő is tagja volt. Kedvesen bemutatkoztak, és vázolták a programot. Észre sem vettem, de egy pillanat alatt, egy kibeszélő körré alakult az egész csoport. Nagyon érthetően, és érdekesen magyarázták el ezt az egész témát. Nem készültek semmilyen prezentációval, így ez a 54 perces foglalkozás egy nagy beszélgetés volt, két értelmes, és érdekes emberrel. Ez a foglalkozás messze felülmúlta azt az egy órás kalandozást az álomvilágok földjén, ahova a pszichológus néni repített minket.

Összefoglalva annak ellenére, hogy az első 1 óra eszméletlenül egyhangú, és unalmas volt, a második überelte ezt az egészet, és felvirágoztatta ezt azt az unalmas hétköznapot.

Hírdetés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt szereti: