A test megváltoztatása


Mindig fontos volt, hogy hogyan nézünk ki, de a test átalakítása,  formázása,  fejlesztése most éli igazán virágkorát.  Lépten-nyomon konditermekbe botlunk,  rengeteg élelmiszer és táplálékkiegészítő, kozmetikai szer és sporteszköz ígér tökéletes testet a fogyasztóknak. A testkultusznak komoly piaca van.

Miért olyan jó ez? Talán mert hasonlítani  akarunk az elénk példaképként állított sztárokra.  De nyilván az is benne van, hogy nekünk, fiataloknak különösen fontos a vonzerő,  életkori sajátosság, hogy elégedetlenkedünk magunkkal,  változtatni akarunk kinézetünkön? De baj ez?

Személyes tapasztalataim alapján többet használ, mint árt. Ha olyanná tudjuk formálni a testünket, amilyenné csak akarjuk, végre elégedettek lehetünk az eredménnyel.  De mint mindent, ezt is lehet rosszul csinálni,  jelentősebb haszon nélkül, de sok kellemetlenséggel. A lányok fele anorexiás, vagy csak szeretne az lenni: ha ez valakinek jó, csinálja, de sajnos sokan vannak, akiknek ez inkább szenvedést okoz, mint örömet. Ha valaki fogyni akar, azt szintén csak testmozgással és egészséges táplálkozással teheti hatékonyan. A plasztikai műtéttel, zsírleszívással ugyanez a helyzet: fogjuk már fel végre, hogy nincsenek kiskapuk: nem tudunk hernyóból pillangóvá válni egy hét alatt, a testnek megvannak a maga útjai,  nem véletlenül működünk úgy, ahogy. De az is igaz, hogy ettől még nem kell Rocky módra minimalista edzésmódszert folytatni: a testformázásban vannak olyan ravasz, személyre szabott megoldások, amikkel a nekünk legmegfelelőbb úton válhatunk azokká, akik lenni akarunk.

Hozzászólás